Calculate your return

×

Investment Projects

Frontpage

About Us

Our Approach

News

Contact

Sustainability Related Disclosures

The Many company logo

News

Click me!
Hero

RegEnergy

Newsroom

Ta emot information
Få en broschyr med alla nyckeltal och information om investeringsfonden Selected RegEnergy
Phone

EQT Foundation investerar i WA3RM

Pressmeddelande - 16 juni 2022

Stiftelsen EQT Foundation gör en investering i Malmöbolaget WA3RM AB. EQT Foundation stöttar företag i tidiga skeden och ideella organisationer, vilket möjliggör entreprenörskap som gör skillnad. WA3RM är ledande inom utveckling och finansiering av cirkulära och biobaserade verksamheter i industriell skala för återvinning av restströmmar så som spillvärme. I samband med investeringen tillträder Adam Harlang Meyer, Director, EQT, som ny styrelseledamot i WA3RM AB. 

- Vi är väldigt nöjda över att få börja arbeta tillsammans med EQT Foundation och utveckla WA3RM vidare. Som ett impact företag är det viktigt att få in starka ägare som delar vår passion för storskaliga innovativa lösningar inom hållbarhet, säger Thomas Parker, vd WA3RM AB.

- EQT Foundation ser fram emot att stödja utvecklingen av industriell symbios genom vår investering i WA3RM. Att sammankoppla industriella processer och nyttja koldioxid i cirkulära system är inte bara helt nödvändigt, utan även en enorm möjlighet. Koldioxid utgör enbart en existentiell risk när den släpps ut i atmosfären i för stora mängder. Vi är övertygade om att industriell symbios kommer att spela en viktig roll i att reducera koldioxidutsläpp och ser fram emot att få hjälpa WA3RM att nå en kommersiell skala och följa realiseringen av deras starka projektportfölj, säger Cilia Indahl, vd för EQT Foundation.

WA3RM AB fick nyligen in 20 MEUR för att investera i projekt för återvinning av industrins restprodukter som till exempel restvärme och koldioxid. Investeringen gjordes via WA3RMs fondbolag WA3RM Fund Management AB. Investeringen i fonden, WA3RM Regengergy Developer Fund I, gjordes av den ledande danska investmentfirman Selected Alternatives A/S. 

WA3RMs första projekt sker i anslutning till BillerudKorsnäs anläggning i Frövi utanför Lindesberg, där WA3RM AB kommer att investera cirka 1,3 miljarder SEK. När produktionen startar, under senare delen av 2023, kommer den 21 hektar stora enheten att producera upp emot 8 000 ton tomater och 4 000 ton jätteräkor per år och anställa uppskattningsvis 220 personer inom livsmedelsproduktion och distribution. Ytterligare projekt är under planering inom ramen för WA3RM Regenergy Developer Fund I. 

Läs den ursprungliga artikeln här

About

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Information

Policies

Sustainability Related Disclosures

Annual reports

Green bonds - terms and conditions

Company description and articles of association

Registration certificate

Investment projects

Contact