Calculate your return

×

Startsida

Om oss

Selected RegEnergy

Vår strategi

Events

Nyheter och kunskap

Kontakt och team

The Many company logo

Click me!
Hero

RegEnergy

Newsroom

Få information skickad
Få tillsänd en broschyr med information om investeringsfonden Selected RegEnergy
Phone

RegEnergy Frövi: Tomatproduktionen kan börja snart och de första tomaterna finns redan till försäljning

I Frövi, cirka 200 kilometer från Stockholm, kommer resultatet av flera års arbete snart att visa sig. Här är en 100.000 m2 stor anläggning nu färdigställd och på väg att inleda sin operativa fas. Resultatet av detta blir en produktion av 8.000 ton tomater per år. Vi förväntar oss att växthuset tas i drift denna månad, varefter tomaterna kan planteras. Vi räknar med att de första tomaterna från Frövi kommer att finnas tillgängliga i svenska livsmedelsbutiker under sensommaren.

Det är också redan beslutat i vilka stormarknader de första tomaterna kommer att finnas tillgängliga. Både ICA och Coop kommer att sälja Frövi-tomater. Båda har uppgett att det kommer från en önskan om att stärka livsmedelssäkerheten i Sverige. Läs här vad ICA och Coop själva säger om samarbetet:

ICA: Satsar på ny tomatanläggning

Coop: Satsning skal ge svenska tomater året rundt

Mer än 80% av Sveriges tomater kommer idag från import. Projektet Selected RegEnergy i Frövi kommer att ändra på detta. Växthuset kommer att producera cirka 10% av Sveriges totala tomatkonsumtion årligen. Värmen till tomaterna i växthuset är spillvärme från den närliggande pappersproduktfabriken Billerud. Här tas spillvärmen från pappersbruket och transporteras i ett 400 km långt rörsystem runt växthuset. Du kan läsa mer om byggandet av växthuset här.


Selected RegEnergy fonden

RegEnergy-projektet i Frövi är bara det första av ett antal projekt i Selected-RegEnergy-fonden. Fondens övriga projekt kommer också att handla om att etablera växthus där restprodukter från industriproduktion kan användas för hållbar produktion av livsmedel och biomaterial.

En investering i Selected RegEnergy-fonden är en långsiktig investering med en genomsnittlig årlig avkastning på +15% per år.

Selected RegEnergys riskklassificering är 6 av 7 enligt fondens faktablad (KID) och du kan läsa faktabladet på www.selectedgroup.se

Du kan läsa mycket mer om investeringsfonden Selected RegEnergy här.

Om Selected Group Sverige

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Vår strategi

Nyheter och kunskap

Team

Information

Legal

Hållbarhetsrelaterade upplysningar

Årliga rapporter

Finansinspektionen

Gröna obligationer - villkor och bestämmelser

Företagsbeskrivning och bolagsordning

Registreringsbevis

Investeringsprojekt

Selected RegEnergy

Kontakta oss

LinkedIn

Facebook

YouTube